Spring menu over

Måske er du udfordret af autismespektrumforstyrrelse eller ADHD, har problemer med f.eks. socialt samspil og kommunikation og/eller psykiske symptomer, såsom depression, angsttilstande, skizoide lidelser m.m..

Freydal henvender sig ikke til borgere med udadreagerende adfærd, behandlingsdomme, aktivt misbrug eller aktivt kriminaliseret adfærd. På den måde sikrer vi et trygt miljø for vores beboere, hvor de kan finde ro til at arbejde med deres individuelle udfordringer.

Vores formål på Freydal er at støtte dig til at kunne leve et selvstændigt liv, hvor du opnår de mål og ønsker, du har for din fremtid. Derfor lægger vi vægt på, at du er motiveret for at arbejde med egen udvikling og mestring af eget liv.

Hverdagen og livet på Freydal
Hverdagen på Freydal er bygget op så den afspejler en almindelig hverdag.

Dagen er struktureret med faste tider for, hvornår man står op, spiser fællesmåltider og har forskellige opgaver og aktiviteter. Der er ligeledes faste tidspunkter for deltagelse i gruppeforløb samt deltagelse i fysiske aktiviteter. I fritiden er der mulighed for at deltage i kreative aktiviteter, kulturelle tilbud, motionstilbud og socialt samvær både i og uden for husene.

Omgivelserne
Freydal ligger i Hillerød by, tæt på bymidten med mange indkøbsmuligheder og tæt på naturen, der lægger op til mange former for aktiviteter.

Der er busstoppested tæt på og kort afstand til s-toget. I nærområdet er der flere uddannelsessteder og mange muligheder for fritidsaktiviteter, f.eks. svømmehal, sportshal, træningscentre, caféer og biografer.

Freydal består af fem beboelseshuse og et fælleshus med fællesstue, kontorer og mødefaciliteter. Husene er i ét plan og indeholder hver fire værelser med egen udgang til terrasse. Herudover to fælles badeværelser og fælles køkken-alrum.

På udearealerne er der et større grønt område med boldbane, bålplads, shelter samt en stor fællesterrasse ved fælleshuset.

Rammer for servicehunde på Freydal
Vi oplever en stigning i antallet af borgere, der har servicehund. Der er derfor rammer for, hvor servicehunde må færdes på Freydal.

Servicehunde er ikke tilladt i fælleshuset, da vi er underlagt en række hygiejniske regler. Derudover er nogle borgere allergiske, og andre er ikke trygge ved hunde. Af hygiejniske hensyn og for at undgå at disse borgere trækker sig fra samværet i fælleshuset, er hunde ikke tilladt der. Det sociale samvær er en væsentlig del af en borgers ophold på Freydal og bidrager til borgerens recovery, og vi vil derfor gerne støtte dig i at kunne indgå i dette uden din servicehund.

Visitering
Freydal modtager borgere både fra Hillerød Kommune og andre kommuner. Læs her hvordan du bliver visiteret til Freydal

Borgere fra andre kommuner, der ønsker at blive visiteret til Bocentret, skal henvende sig til egen sagsbehandler, der efterfølgende vil kontakte Hillerød Kommune.

Læs her om hvad du skal gøre for at blive visiteret til Bocentret, hvis du bor i Hillerød Kommune.

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Rikke Schwaner på 7232 6013.

Kontoret på Freydal har dette telefonnummer: 7232 6070

Takster
Her kan du læse mere om takster på Freydal

 

Adresse

Freydal
Herlufdalsvej 6A
3400 Hillerød

Logo